Inspirace na zdravou snídani od mojí kamarádky Barči.
Udělala jsem je k obědu.
A byly i k němu vynikající!
Bára měla mnohem zdravější recept.
(já zase neměla jinou než obyčejnou hladkou mouku)
Ale recept na palačinky je ideálním pro experimentování.
Takže vyzkoušejte špaldovou či žitnou mouku a nebo třtinový cukr ... výsledek bude určitě skvělý!
Kokos totiž povýší obyčejné těsto do nadpozemských výšin!
Suroviny:
500 ml rýžového mléka s kokosem
2 vejce
3 lžíce rýžového sirupu
200 g hladké mouky (nahradit lze špaldovou, žitnou, celozrnnou)
2 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu
kokosový olej na smažení (olej)
ovoce na ozdobu
zakysaná smetana nebo bílý jogurt
rýžový nebo javorový sirup na polití ovoce
Z kuchyně:
kuchyňská váha (s dovažováním)
odměrka
plastová mísa
lžíce
metlička
naběračka
mašlovačka
pánev
talíř
Postup:
Připravte si suroviny.
Odměřte mléko a nalijte ho do mísy.
Vklepněte dvě vejce a můžete promíchat, aby se rozšlehali žloutky.
Přidejte rýžový sirup.
Dovažte mouku a přisypte kokos.
Důkladně promíchejte a prošlehejte.
Těsto je hodně tekuté a dobře se s ním pracuje.
Vytřete si pánev, rozpalte a připravujte palačinky, jak jste zvyklí.
Doba přípravy:
Celkem zabere příprava i smažení asi 25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše postřehy a komentář!