pátek 13. března 2015

Kokosové palačinky

Inspirace na zdravou snídani od mojí kamarádky Barči.

Udělala jsem je k obědu. 

A byly i k němu vynikající! 


Bára měla mnohem zdravější recept. 
(já zase neměla jinou než obyčejnou hladkou mouku) 

Ale recept na palačinky je ideálním pro experimentování.

Takže vyzkoušejte špaldovou či žitnou mouku a nebo třtinový cukr ... výsledek bude určitě skvělý! 

Kokos totiž povýší obyčejné těsto do nadpozemských výšin! 


Suroviny: 

500 ml rýžového mléka s kokosem 
2 vejce
3 lžíce rýžového sirupu
200 g hladké mouky (nahradit lze špaldovou, žitnou, celozrnnou) 
2  vrchovaté lžíce strouhaného kokosu

kokosový olej na smažení (olej)
 
ovoce na ozdobu 
zakysaná smetana nebo bílý jogurt 
rýžový nebo javorový sirup na polití ovoce

Z kuchyně: 

kuchyňská váha (s dovažováním) 
odměrka
plastová mísa  
lžíce 
metlička 
naběračka
 mašlovačka 
pánev 
talíř

Postup:  

Připravte si suroviny. 
Odměřte mléko a nalijte ho do mísy. 
Vklepněte dvě vejce a můžete promíchat, aby se rozšlehali žloutky. 
Přidejte rýžový sirup.
Dovažte mouku a přisypte kokos.
Důkladně promíchejte a prošlehejte. 

Těsto je hodně tekuté a dobře se s ním pracuje. 

Vytřete si pánev, rozpalte a připravujte palačinky, jak jste zvyklí.

Doba přípravy: 

Celkem zabere příprava i smažení asi 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše postřehy a komentář!