neděle 28. prosince 2014

Máte už dost cukroví? Dejte si crumble!

Nejjednodušší věc na světě! 
(na postup, na špinavé nádobí, na recept)

Crumble. 

Můžete ho dělat na několik desítek způsobů - podle toho, co vám doma zrovna zbývá. 

Ano. Je to dezert ze zbytků. 
A nečekejte dnes žádný přesný návod na tvoření. 
Prostě ho udělejte celý od oka!

Zase platí, čím honosnější cizí název - tím jednodušší provedení a o to lepší výsledek! 

Nemáte - li malé zapékací mističky, klidně můžete crumble udělat na celý plech a pak ho jen hostům přendat do pohárků.

Z kuchyně: 

Nůž 
Lžíce 
plastová mísa
Zapékací mísa (jednotlivé misky nebo plech)

Suroviny: 

ovoce 6-8 ks
(jablka, hrušky, švěstky) 
máslo 
hladká mouka 
moučkový cukr 
skořice 
perník 
skořicový nebo třtinový cukr

 Postup: 

Připravte si žmolenku.(smícháte čtvrtinu másla, mouku a cukr - ochutnejte a vylaďte dle své chuti poměr surovin). Nebojte se využít svůj osvědčený recept, nebojte se experimentovat (využijte třeba ovesné vločky nebo třtinový cukr). 
Rozpalte si troubu. 
Připravte si ovoce. Omyjte, vypeckujte, zbavte slupek a pokrájejte na menší kousky. Ovocem naplňte dvě třetiny zapékacích misek. Zasypejte skořicí a cukrem (na hrušky můžete použít i perník) 
Ovoce pak zasypejte bohatě žmolenkou. 

Doba pečení:

pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 až 20 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše postřehy a komentář!